Meer liefde voor jezelf, anderen en de natuur

Actie actie actie!

28-07-2021

In deze blog wil ik je motiveren en inspireren om je gewoontes te veranderen, want elke gewoonte kan veranderd worden en in het kader van duurzaamheid wil ik jou motiveren om bewust te worden van jouw acties. Want, gebeurd het jou tóch soms nog dat je je eigen boodschappen tas vergeet? Of koop je iedere keer toch nog uit automatische een plastic tandenborstel? Dan is deze blog voor jou!


De gevolgen van jouw acties

Zo nu en dan wordt er op het nieuws aandacht gegeven aan het plastic probleem en dan lijkt het bijna een hype om op social media beelden en quotes te delen om te laten zien hoe heftig het er eigenlijk in de oceaan en op de eilanden er aan toe gaat. Het delen op social media heeft natuurlijk hartstikke veel voordelen, het plastic probleem komt onder de aandacht en velen zullen zich meer bewust worden van wat er aan de hand is in de wereld. máár wat er daarna gebeurd is wat minder, zodra de "hype" klaar is gaat iedereen door met de manier van leven zoals ze altijd deden en dan heb ik het nu nadrukkelijk over het plastic gebruik terwijl juíst daar het probleem zit. Dus een goeie vraag om jezelf als eerste te stellen is: deel ik dit omdat het goed is om te delen en ga ik daarna door met bijvoorbeeld plastic zakjes gebruiken óf deel ik dit omdat het goed is én neem ik ook direct mijn eigen plastic gebruik onder de loep.

Gewoontes kunnen veranderd worden!

Goed nieuws, gewoontes kunnen veranderd worden! Ben jij nu tot de conclusie gekomen dat jij bij de eerste groep hoort ( en dus alleen berichten deelt en verder geen actie onderneemt)? Wees dan niet getreurd, baal niet van jezelf en weet dat je vanaf vandaag je gewoontes wél kan veranderen. Probeer jezelf bijvoorbeeld aan te leren om iedere keer als je naar de winkel gaat je herbruikbare zakjes mee te nemen, of nog makkelijker houd ze gewoon in je boodschappentas! Men is van nature lui en wil het graag gewoon lekker simpel houden, daarom voelt het misschien '' zwaar'' om iedere keer je eigen boodschappenzakje maar weeg voor jezelf af wat jij belangrijker vindt: je gewoonte veranderen wat een geweldige bijdrage is voor de wereld óf plastic zakjes blijven gebruiken omdat je geen zin hebt om je gewoonte te veranderen.


Elke stap begint bij jezelf, heel veel succes. You got this! 

Meer liefde voor jezelf, anderen en de natuur