Meer liefde voor jezelf, anderen en de natuur

Waarom de Dogoodyou tandenborstel?

15-11-2020

De tandenborstel. Iedereen gebruikt hem; minstens twee keer per dag. Een echt onmisbaar product. En om de zoveel tijd schaffen we een nieuwe aan. Weer een stuk plastic in ons leven, wat vervolgens weer in de prullenbak beland. De plastic variant wordt helaas nog het meest gebruikt. Maar er zijn genoeg duurzame opties te verkrijgen. De tandenborstel van Dogoodyou is gemaakt van bamboe. Een duurzaam, mooi en opkomend materiaal met vele voordelen. In dit artikel bespreken we er drie. 

Snel groeiende grassoort

Bamboe is de meest snelgroeiende grassoort ter wereld en groeit voornamelijk in de subtropische gebieden van Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Voordelig is dat het materiaal geen water nodig heeft om snel te groeien. Zonlicht zorgt ervoor dat na het kappen, de moederstam weer nieuwe, kleine stammen aanmaakt. Hierdoor kan er regelmatig worden geoogst. Deze groeiwijze maakt bamboe een duurzaam en milieuvriendelijk product. 

schone lucht

De grassoort kan een belangrijke rol spelen in een gezond mondiaal ecosysteem. Wereldwijd staat bamboe bekend als 'schone lucht'-plant. Bamboe kan namelijk zeer efficiënt CO2 omzetten in zuurstof, waardoor het gewas veel koolstof kan vasthouden. Bamboe absorbeert broeikasgassen gemakkelijk en geeft 35% meer zuurstof in de atmosfeer dan vergelijkbare bomen. Op deze manier kan bamboe worden ingezet tegen klimaatverandering.

Antibacteriële werking

Bamboe heeft van nature antibacteriële stoffen in haar vezels. Dit maakt het een zeer geschikt materiaal voor persoonlijke verzorging. In plastic kunnen veel schadelijke stoffen zitten en bij veel verzorgingsproducten is het dan ook onzeker of deze giftig zijn. Met een tandenborstel van bamboe kan je dus zeker zijn van een schoon en veilig product.

Poets je tanden met Dogoodyou!

De bamboe tandenborstel is dus een duurzaam alternatief! Het exemplaar van Dogoodyou is uitgevoerd met witte BPA vrije borstelharen en heeft een licht en strak design. Daarnaast is de verpakking van de tandenborstel volledig biologisch afbreekbaar en 100% plasticvrij. Om de tandenborstel zo lang mogelijk mooi te houden is het belangrijk deze na elke wasbeurt even goed te wassen met lauwwarm water.

Bestel jouw Dogoodyou tandenborstel hier en draag bij aan een duurzame toekomst van onze planeet.

Wist je al dat 10% van jouw aankoop naar het goede doel The Ocean Cleanup gaat?

Volg Dogoodyou op Instagram voor meer informatie over de tandenborstel en het materiaal bamboe.
Meer liefde voor jezelf, anderen en de natuur