Meer liefde voor jezelf, anderen en de natuur

Waarom de Dogoodyou tas?

13-11-2020

Wat is er precies zo milieuvervuilend aan een plastic tas en waarom is een papieren tas geen duurzaam alternatief? De meest milieuvriendelijke keuze is het meenemen van een eigen stevige tas. Bijvoorbeeld die van Dogoodyou! In dit artikel lees je waarom de Dogoodyou tas een goede optie is.

We weten allemaal dat plastic tassen in grote mate bijdragen aan milieuvervuiling. Plastic tassen zijn licht, gaan snel kapot en zijn daarom niet winstgevend. Vaak belanden ze na eenmalig gebruik in de prullenbak. Of erger; in de natuur. De plastic soep is de verzamelnaam voor enorme concentraties plastic in de zee. Dieren raken erin verstrikt en koraal raakt beschadigd. Door de invloed van zonlicht, zuurstof en golfslag breekt het plastic af tot microplastic. Deze miniscule deeltjes krijgen zowel dieren als mensen binnen via het voedselketen. Ze zitten zelfs verwerkt in verzorginsproducten en zijn soms zo klein dat de mens de plastics kan inademen. Genoeg reden om over te stappen op een alternatieve tas.

Is papier een optie?

Nu gratis plastic tassen verboden zijn geven winkeliers vaak papieren tassen mee met de klant. Maar ook papier is niet milieuvriendelijk. Om dezelfde draagkracht als een plastic tas te krijgen is er meer materiaal nodig. Ook gaat papier minder lang mee en duurt het lang voordat papier in de natuur wordt afgebroken (een half jaar tot een jaar). Wanneer een tas uitsluitend bestaat uit papier, draagt deze niet bij aan de plastic soep. Dit geldt helaas niet voor de steeds vaker zichtbare luxe papieren tassen die een plastic laag bevatten. Papieren tassen zijn dus zo duurzaam nog niet.

Duurzaam en eerlijk

De beste keuze voor het milieu is om je eigen tas mee te nemen. De Dogoodyou tas is erg stevig en gaat hierdoor lang mee. Dogoodyou onderscheidt zich van andere tassen doordat de tas beschikt over het Fairtrade en Gots keurmerk. Hierdoor zijn de tassen niet alleen duurzaam, maar ook eerlijk geproduceerd. Daarnaast is de inkt waarmee de tas bedrukt is Gots gecertificeerd, waardoor er geen schadelijke stoffen voor mens en milieu inzitten.

Bestel jouw Dogoodyou tas hier en draag bij aan een duurzame toekomst van onze planeet.

Wist je al dat 10% van jouw aankoop naar het goede doel Treesforall gaat?

Volg Dogoodyou op Instagram voor meer informatie over de tas en de keurmerken.

Meer liefde voor jezelf, anderen en de natuur