Meer liefde voor jezelf, anderen en de natuur

Waarom jij zou moeten kiezen voor een natuurlijke deodorant

02-07-2021

Deodorant, iedereen gebruikt het wel. Het staat standaard in onze badkamer en zit standaard in onze tas. Want wij willen natuurlijk wel fris de dag door! Maar heb jij wel eens stil gestaan bij het feit dat er veel chemische stoffen zitten in een reguliere deodorant? En wat voor effect dit heeft op jouw oksels, zweetklieren of hormoonbalans?


Wat voor schadelijke stoffen zitten er in een "normale" deodorant?

Veel voorkomende stoffen die welbekende spuitdeo's bevatten zijn alcohol, parfum en aluminium. Aluminium is een stof die vaak wordt aangegeven als "anti transparant", oftewel een stof die het zweten laat stoppen. Aluminium zorgt ervoor dat de zweetklieruitvoergangen verstopt raken waardoor het zweet niet meer naar buiten kan. Daarnaast dringt aluminium je huid binnen en kan het je hormoonbalans verstoren.

De voordelen van een natuurlijke deodorant

Nu jij je bewust bent van de chemische stoffen in een reguliere deodorant wil je waarschijnlijk niets liever dan direct overstappen naar een natuurlijke deodorant. Voor degenen die nog niet overtuigd zijn zijn hier een aantal voordelen van een natuurlijke deodorant. In dit geval zal ik de Dogoodyou deodorant als voorbeeld nemen. Het eerste voordeel is dat een natuurlijke deodorant een véél duurzamere optie is dan een deodorant in een spuitbus want je hoeft niet elke keer een spuitbus weg te gooien als hij leeg is. De natuurlijke deodorant gaat veel langer mee dus het is óók nog eens beter voor de portemonnee, wat wil je nog meer.

Daarnaast is de natuurlijke deodorant van Dogoodyou een samenstelling van natuurlijke ingrediënten die een effectieve bescherming tegen zweet biedt. De deodorant bevat namelijk 100% natuurlijke ingrediënten en is natuurlijk ook 100% plantaardig. 

Ook zitten de volgende etherische oliën er in:

- Ceder

- Lavendel

- Grapefruit

Dit is een zachte mix die heerlijk aards ruikt. Ceder, grapefruit en lavendel helpen allemaal mee om ontstekingen tegen te gaan, pijn te stillen en wondjes sneller te laten helen

De stap naar een natuurlijke deodorant

Zodra je bent overgestapt op een natuurlijke deodorant moet je lichaam eerst "afkicken" van je oude deodorant. Jouw oksels zijn namelijk dan nog gewend aan je oude deodorant met aluminium, daarom zullen de zweetklieren in eerste instantie van deze ingrediënten moeten afkicken. Jouw zweetklieren zullen alle 'rommel' eerst moeten uitscheiden en dit kan gepaard gaan met wat geur. De eerste twee weken na het stoppen van jouw antitranspirant of spuitdeo kan het dus zijn dat je meer zweet en dat het zweet gaat ruiken. Maar dit gaat veranderen, geloof me! Ik en vele anderen hebben dit al mogen ervaren!


Hopelijk heeft deze blog je meer kunnen informeren over de positieve eigenschappen van een natuurlijke deodorant waardoor jij voor eeuwig gedag zegt tegen je oude deodorant! Mocht je er toch niet uit komen, dan staat wij met onze klantenservice altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden! Mail je vraag naar dogoodyou@gmail.com en al je vragen zullen met liefde worden beantwoord. 


Meer liefde voor jezelf, anderen en de natuur